Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radiv'sTale - Polski prywatny serwer

ChuIigan222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wbije zobaczyć, moze zostane na dluzej. Zapowiada sie interesujaco. Popraw link do discorda - nie dziala. Reszta linków ok. Nick w grze - Kabuto

Opublikowano

Serwer super.
Może graczy 5000 nie ma, ale jest klimat, jest atmosfera, fajnie i przyjemnie się gra wśród stałych bywalców :D Co prawda, dziś tj. 20.04.2018r. Serwer o 16.00 zostanie wyłączony, będzie on włączony dopiero w sobotę ok. godziny 12. Będzie reset serwera jako iż jest to beta teraz. Ale wiecie co? Opłacało się grać te klika dni na becie, wydaje mi się że dzięki kilku testerom pare błędów zostało naprawionych, Radiv, właściciel, również bardzo dobrze pracuje nad swoim projektem. Dlatego wszystkich zapraszam na serwer, im więcej tym lepiej.

Pozdrowienia z serwera    :D    

Wale_Monsterka          

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

@UP

Potwierdzam, administrator cały czas piszę na róznych forach/discordach żeby mu pomogli w bardzo banalnych rzeczach, słabe podejście, nieprzestrzeganie zasad.

Według admina dodawanie nowości, autorskich rzeczy to robienie odrębnej gry "Gdybyśmy chcieli dodać coś autorskiego coś czego nie było nie moglibyśmy nazwać tego prywatnym serwerze tym odrębną gra"

Szukasz kogoś kto wykona grafikę, logo do drużyny esportowej? 

Napisz do mnie postaram się wykonać prace jak najlepiej.

Aktualnie nie mam czasu na wykonywanie grafik.

Opublikowano
23 godziny temu, TheDarkRider napisał:

Potwierdzam, administrator cały czas piszę na róznych forach/discordach żeby mu pomogli w bardzo banalnych rzeczach

Oczywiście, że pisałem na discordzie, na dodatek jest on do tego przeznaczony. Pytałem się o kod dotyczący dropu z rajdów ale nie oznacza to, że jest to rzecz banalna.

23 godziny temu, TheDarkRider napisał:

Według admina dodawanie nowości, autorskich rzeczy to robienie odrębnej gry "Gdybyśmy chcieli dodać coś autorskiego coś czego nie było nie moglibyśmy nazwać tego prywatnym serwerze tym odrębną gra"

Jest to moje zdanie na ten temat, nie zgadzasz się z nim to nie zgadzaj. Według mnie w momencie kiedy twórcy serwera ingerują w pliki samej gry i zamieniają jej działanie tworzą chociaż po części inną grę w tym przypadku NosTale.

Opublikowano

@bryksa Myślę, że Twój post nie spełnia kryteriów, jakie powinna mieć opinia.
@TheDarkRider Pytać o pomoc/poradę innych jest rzeczą ludzką. Ważne jest to, że inwestuje swój czas w coś i krok po kroku wychodzi coś coraz lepszego.

Grałem na I i II becie serwera. Jak na początkujących, to serwer został bardzo dobrze zoptymalizowany do tej pory. Pety działają - i to bez większych bugów, które też są aktualnie łatane. Podoba mi się przede wszystkim możliwość łatwego robienia rajdów oraz expowiska 100+, w tym Wola Ancelloan. No i fakt, że działają osłonki.

Jutro o 12 startuje nowa edycja serwera - polecam zatem pobrać launcher (który z tego, co wiem też przechodzi rewitalizację). Serwer na duży plus, w szczególności za chęci administracji. ;)

PS Wszystko jest na bieżąco na DC.

Opublikowano
4 godziny temu, Tchernobyl napisał:

@bryksa Myślę, że Twój post nie spełnia kryteriów, jakie powinna mieć opinia.
Myślenie również stanowi solidne problemy dla Ciebie wraz z prawdziwą opinią serwera? Żałosna imitacja nostale priv, który niedługo skończy działać. - mam nadzieję :)

Opublikowano
Dnia 1.05.2018 o 01:00, bryksa napisał:

Jeśli serwer ci się nie podoba to nie graj a nie rozprzestrzeniasz nieprawidłowe informacje.

Opublikowano

W końcu ścieki wychodzą na jaw, ograniczona administracja, która nie dorosła do roli bycia moderatorem, czy adminem, dać dziecku zabawke a zacznie banować bo tak! bo moge, co z tego że łamią wtedy regulamin który sami stworzyli.

Dwa niesłuszne bany, miudi dostał bana za głoszenie własnej opinii, nikogo nie obrażał, po prostu wyraził swoją opinie, jaką nagrode dostał? bana

Tak samo Bonio, prowadził zwyczajną dyskusje, po czym przyszedł jakiś niewyżyty dzieciak i zbanował go.

W dodatku server zaczął się robic p2w, server który jest na opennosie pierwszym lepszym pobranym z brzegu, gdzie nie ma nic napisanego od siebie tylko zbugowane gotowe pliki, taktyka servera więcej is'a mniej użytecznych aktualizacji, no bo po co dodać coś co uprzyjemni rozrywkę, czemu by tak nie poprawić bugów które są na serverze?

SS'y:

unknown.png

image.png

image.png

Podejście właściciela:

unknown (1).png

unknown (2).png

Opublikowano
Dnia 4.05.2018 o 23:30, TheDarkRider napisał:

W końcu ścieki wychodzą na jaw, ograniczona administracja, która nie dorosła do roli bycia moderatorem, czy adminem, dać dziecku zabawke a zacznie banować bo tak! bo moge, co z tego że łamią wtedy regulamin który sami stworzyli.

Dwa niesłuszne bany, miudi dostał bana za głoszenie własnej opinii, nikogo nie obrażał, po prostu wyraził swoją opinie, jaką nagrode dostał? bana

Tak samo Bonio, prowadził zwyczajną dyskusje, po czym przyszedł jakiś niewyżyty dzieciak i zbanował go.

W dodatku server zaczął się robic p2w, server który jest na opennosie pierwszym lepszym pobranym z brzegu, gdzie nie ma nic napisanego od siebie tylko zbugowane gotowe pliki, taktyka servera więcej is'a mniej użytecznych aktualizacji, no bo po co dodać coś co uprzyjemni rozrywkę, czemu by tak nie poprawić bugów które są na serverze?

SS'y:

unknown.png

image.png

image.png

Podejście właściciela:

unknown (1).png

unknown (2).png

Jak jesteś taki mądry to załóż własny serwer nie mam zamiaru kontynuować tej bezsensownej dygresji.

Opublikowano

@ChuIigan222 No jasne gdy się nie ma żadnych argumentów to najlepiej napisać żebym sobie założył własny server. I tu Ci odpowiem że tworzyłem, brałem udział w tworzeniu serverów które miały duży rozgłoś. I załatawianie takich spraw takimi sposobami nie wychodzi najlepiej serverowi.

Po pierwsze, powinneneś chyba w jakiś sposób zainteresować się to sprawą i ukarać osoby które banowały wbrew regulaminowi, pytanie do Ciebie czy tak właśnie zrobiłeś?

Po drugie skoro jesteś założycielem servera, to powinieneś zachowywać się dojrzalej i przyjmować do wiadomości co się dzieje, zamiast zaprzeczać wszystkiemu.

Jeśli coś Cię przerasta to po co tworzysz server który nie potrafisz ogarnąć?

Opublikowano
Dnia 6.05.2018 o 17:54, ChuIigan222 napisał:

Jak jesteś taki mądry to załóż własny serwer nie mam zamiaru kontynuować tej bezsensownej dygresji.

Polecam sprawdzić znaczenie słowa dygresja.

Opublikowano
Dnia 6.05.2018 o 17:54, ChuIigan222 napisał:

Jesteś zwykłym d*b*lem i podmiotem swojego ograniczonego mózgu. Szit zawsze wypłynie, dobrze, ze pojawily sie screeny. Załosny server i jego administracja - nie warto zaczynac grac :)!!

Opublikowano

Małe podsumowanie pewnych faktów:
1. Jest to jedyny prosperujący serwer w PL. Jako monopolista admin ma pewne przywileje, bo nie ma konkurencji. Mimo to, jak na każdym adminie, spoczywa na nim odpowiedzialność - czy jest tego świadom, czy nie.
2. Jestem na Discordzie tego serwera i widziałem urywki tej rozmowy - muszę przyznać, że w tamtej sytuacji administrator zachował się nieodpowiedzialnie. Tak samo doszły mnie słuchy, że parę osób dostało bana, bo się sprzeciwiało lub nie odpowiadały im pewne zachowania lub bugi na serwerze. Taka postawa jest bardzo odpychająca i zniechęca nowych potencjalnych graczy. Rynek jest taki, że to TY masz przyciągać klientów, a nie na odwrót.
3. Bardzo dobrze, że admin organizuje eventy, z czym też udało mi się zderzyć - mimo wszystko musi być świadom, że "przekupywanie" graczy długofalowo nie odniesie skutku, jeśli błędy w zachowaniu, bugi serwera i różne niespełnione obietnice będą pojawiać się tak często jak na dziś dzisiejszy. 
4. Kwestia P2W - tutaj mógłbym rzec, że nie stoję po żadnej ze stron. Wprawdzie przedmiotów w markecie jest bardzo dużo, i "pozornie" dają przewagę nad graczami (mowa tutaj głównie o wróżkach 800%), jednak serwer też musi się z czegoś utrzymać. Maszyna też swoje kosztuje, jak i praca zespołu. Zamiast rozszerzania itemshopu (zauważcie, że tak samo robi Gameforge!) RadivTale powinno zainwestować w reklamę i dobrą markę, ażeby potencjalnych graczy przyrastało. A wtedy już niedaleko do profitu.

Nie ucinam temu serwerowi skrzydeł. Po prostu stwierdzam, że jeśli pewne niedociągnięcia w paru aspektach nie zostaną poprawione, prędzej czy później RadivTale upadnie jak większość produkcji marki polskiej. Aktualnie nie gram już na tym serwerze, głównie z nudy i przez obowiązki. Mimo wszystko życzę ludziom tam zarządzającym sukcesów.

Opublikowano
Dnia 14.05.2018 o 22:23, Tchernobyl napisał:

Małe podsumowanie pewnych faktów:
1. Jest to jedyny prosperujący serwer w PL. Jako monopolista admin ma pewne przywileje, bo nie ma konkurencji. Mimo to, jak na każdym adminie, spoczywa na nim odpowiedzialność - czy jest tego świadom, czy nie.
2. Jestem na Discordzie tego serwera i widziałem urywki tej rozmowy - muszę przyznać, że w tamtej sytuacji administrator zachował się nieodpowiedzialnie. Tak samo doszły mnie słuchy, że parę osób dostało bana, bo się sprzeciwiało lub nie odpowiadały im pewne zachowania lub bugi na serwerze. Taka postawa jest bardzo odpychająca i zniechęca nowych potencjalnych graczy. Rynek jest taki, że to TY masz przyciągać klientów, a nie na odwrót.
3. Bardzo dobrze, że admin organizuje eventy, z czym też udało mi się zderzyć - mimo wszystko musi być świadom, że "przekupywanie" graczy długofalowo nie odniesie skutku, jeśli błędy w zachowaniu, bugi serwera i różne niespełnione obietnice będą pojawiać się tak często jak na dziś dzisiejszy. 
4. Kwestia P2W - tutaj mógłbym rzec, że nie stoję po żadnej ze stron. Wprawdzie przedmiotów w markecie jest bardzo dużo, i "pozornie" dają przewagę nad graczami (mowa tutaj głównie o wróżkach 800%), jednak serwer też musi się z czegoś utrzymać. Maszyna też swoje kosztuje, jak i praca zespołu. Zamiast rozszerzania itemshopu (zauważcie, że tak samo robi Gameforge!) RadivTale powinno zainwestować w reklamę i dobrą markę, ażeby potencjalnych graczy przyrastało. A wtedy już niedaleko do profitu.

Nie ucinam temu serwerowi skrzydeł. Po prostu stwierdzam, że jeśli pewne niedociągnięcia w paru aspektach nie zostaną poprawione, prędzej czy później RadivTale upadnie jak większość produkcji marki polskiej. Aktualnie nie gram już na tym serwerze, głównie z nudy i przez obowiązki. Mimo wszystko życzę ludziom tam zarządzającym sukcesów.

Dzieki za opinie ;) Rozważymy twoje pomysły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...